Новак Джокович се класира в полуфиналите на US Open след успех в

...
Новак Джокович се класира в полуфиналите на US Open след успех в
Коментари Харесай

Джокович стигна рекорден полуфинал в Шлема


Новак Джокович се класира в полуфиналите на US Open след триумф в три сета над Тейлър Фриц – 6-1, 6-4, 6-4. Сърбинът се оправи с деветия в международната класация за 2 часа и 35 минути.

Полуфиналът, който Ноле ще изиграе, е 47-ми за него в шампионатите от Големия шлем. Това е нов връх – с един повече в сравнение с има Роджър Федерер. Джокович стигна до 13 полуфинал на US Open, като той има три трофеи в Ню Йорк.

Следващият му противник още веднъж ще е американец – Бен Шелтън. Той си обезпечи победа над Франсис Тиафо след 6-2, 3-6, 7-6(7), 6-2. Двубоят продължи три часа и девет минути.

20-годишният Шелтън е 47-ми в международната класация и беше единственият непоставен измежду четвъртфиналистите. Това е първи полуфинал за него в Шлема. На Australian Open по-рано тази година той отпадна на четвъртфинал.

„ Не знам какво да кажа, публиката беше превъзходна, поддържаше и двамата толкоз мощно. Сега ми следва същинска премия, не знам какво да чакам от идващия мач. Ще опитам да се възстановя и да съм спокоен, доколкото е допустимо “, сподели Шелтън.

Досега той в никакъв случай не е играл против Джокович. „ Не знам още какъв брой шампионата ми остават, по тази причина се любувам на всеки. Моите родители са тук, а това ми дава доста сила. Мачът беше сложен и тъй като играх против американец, а публиката е с него. Нямам самообладание за още един мач на този корт “, сподели Джокович.
Гоф и Мухова на полуфинал при дамите
При дамите също стана явен първият полуфинал – шестата Кори Гоф против десетата Каролина Мухова.

Американката Гоф победи Йелена Остапенко с 6-0, 6-2 за единствено 69 минути., само че не беше на равнище против Гоф.

Мухова се оправи в два сета със Сораня Кърстя от Румъния – 6-0, 6-3 за час и 39 минути.

За Гоф това ще бъде втори полуфинал в Шлема. Мухова е финалистка в Париж от тази година, а това е трети полуфинал за нея в Шлема.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР